Facebook
A maszturbáció káros hatásai
2010. november 30., kedd 10:00
Mindenki emlékezhet rá, mivel riogatták a szülei gyermekkorában, ha maszturbációra adná ifjú fejét. Ezek legtöbbje alaptalan, ma már vicces hiedelem. Pattanást okoz a maszturbáció? Ha tényleg azt okozna, számos ember egy komplett furunkulusteleppel az arcán mászkálna. A maszturbáció meddőséget okoz? Ez főleg férfiak ijesztgetésére szolgál, de semmi alapja nincs, hiszen a herék mindig újratermelik a szükséges ondómennyiséget. Tenyérszőrösödést okoz? Na ne. Ugyanez igaz a vakságra, az őrületre és minden egyéb tévhitre, ami a maszturbációval kapcsolatos. Azonban nem lehet a kérdés mellett csak úgy elmenni, mert bizony vannak olyan területek, amikre a maszturbáció kifejezetten negatívan hat.

Ezek közül az egyik legelső, ha túl sokat maszturbálsz, hogy egyre több és több időre lesz szükséged, hogy elélvezz. Ha egy randi előtt maszturbálsz, a szex alatt nehéz lehet elérned a csúcsot; ez nőknél egyébként is elég nehéz. Ezen kívül a maszturbáció során könnyen hozzászokhatsz egy bizonyos mozdulatsorra, és az lehet a vége, hogy semmi másra, köztük a partnered érintésére sem tudsz felizgulni, és annál is nehezebb lesz elérned az orgazmust. Erről számos nő és férfi is panaszkodik.A túl gyakori maszturbáció ezen kívül rossz hatással lehet az agyra is, mert ennek következtében túlzottan sok nemi hormon termelődik a szervezetben. A túlzott hormontermelés hatása lehet fáradékonyság, alhasi fájdalom, látási zavarok, vagy akár kopaszodás is. A gyakori önkielégítés emellett könnyen okozhat függőséget, ami már betegség és személyiségtől függően nagyon nehéz lehet kikezelni.

A bűntudat tényezőjét is nehéz kiiktatni, hiszen, eltekintve a nevetséges fenyegetésektől, nagyon sokakat úgy neveltek, hogy a maszturbáció bűnös dolog. Ha vallásról, erkölcsről vagy kulturális problémáról van szó, az emberek nagyon szigorúan állhatnak hozzá a saját szokásaikhoz. Állandó háború dúl aközött, hogy mit élvezünk, és hogy mit mondtak nekünk, mit szabad élveznünk. A negatív érzések később megnyilvánulhatnak fizikai fájdalmakban is, mint fejfájás, hátfájás, krónikus gyulladások stb. Ha veled is ez a helyzet, próbálj magadban békét teremteni, hiszen semmi rossz nincs a maszturbációban.

Nincs még hozzászólás, légy te az első!
kapcsolódó hírek


cimkefelhő
Pajzán Percek legfrissebb hírei
Legyél te is tag, itt csak nyerhetsz
Esti híradó ZRT. 2006-2015 | Médiaajánlat | Impresszum | Adatvédelmi nyilatkozat